Gabriela Firea: PSD pregătește moțiunea împotriva Guvernului

Gabriela Firea: PSD pregătește moțiunea împotriva Guvernului

Partidul Social Democrat vrea moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Gabriela Firea a declarat că a solicitat actualului executiv să deschidă școlile din 8 februarie, odată cu debutul semestrului doi. Aceasta a mai spus că primul examen al Cabinetului PNL-USR-PLUS este bugetul. Iar dacă acesta nu trece de Parlament, Guvernul ar trebui să plece.

Gabriela Firea a declarat că Partidul Social Democrat vrea să depună moțiune simplă dacă școlile nu se vor deschide începând cu semestrul al doilea, adică din 8 februarie.

„Noi am afirmat de anul trecut, și nu doar am afirmat, am avut și diferite demersuri fie în parlament, fie alte acțiuni în care am solicitat executivului să deschidă școlile. E adevărat, cu măsurile care se impun în această perioadă. Ministrul sănătății ar vrea asta, dar ezită să aibă o atitudine mai tranșantă. Probabil, de teamă de a nu-l supăra pe domnul Cîțu, de a nu supăra președintele partidului majoritar din coaliție, pe domnul Orban, care a fost îndârjit să țină învățământul online într-o țară nepregătită pentru învățământul online pentru toți elevii. Și avem cifrele recunoscute deja de noul ministru”, a spus Gabriela Firea.

Senatorul PSD a mai spus că partidul va analiza și posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. „Demersurile noastre nu vor fi doar pe Facebook, ci și în Parlament vom avea atitudini cât se poate de ferme, în cadru democratic”, a adăugat senatorul PSD. Care a mai declarat că dacă se va propune acest lucru, fără doar și poate, va vota pentru…. Gabriela Firea a mai spus că primul examen pe care Cabinetul Cîțu va trebui să îl dea în fața Parlamentului este trecerea bugetului, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci guvernul trebuie să plece acasă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii