Gabriela Firea: „Sunt 34 de ani de la unul dintre cele mai încărcate de emoție momente ale istoriei recente: Podul de Flori peste Prut”

Gabriela Firea: „Sunt 34 de ani de la unul dintre cele mai încărcate de emoție momente ale istoriei recente: Podul de Flori peste Prut”

„Sunt 34 de ani de la unul dintre cele mai încărcate de emoție momente ale istoriei recente: Podul de Flori peste Prut, momentul simbol în care, pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial, frontiera dintre România și Republica Moldova a putut fi traversată liber, fără acte”, transmite senatorul PSD Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook
„În aceeași limbă
Toată lumea plânge,
În aceeași limbă
Râde un pământ.”
– „În limba ta”, Grigore Vieru
Sunt 34 de ani de la unul dintre cele mai încărcate de emoție momente ale istoriei recente: Podul de Flori peste Prut, momentul simbol în care, pentru prima oară după
cel de-al doilea război mondial, frontiera dintre România și Republica Moldova a putut fi traversată liber, fără acte.
Podul de Flori a acoperit atunci Cortina de fier de pe Prut și a creat calea de a-i aduce împreună pe toți cei care simțeau românește de o parte și de alta a Prutului.
Au trecut mai bine de trei decenii de la acea emoție pură, istoria s-a complicat, vremurile sunt tot tulburi și aduc multe scenarii ce ne dau fiori.
Dar azi, la 34 de ani de ani de la acele clipe, să rămânem doar cu gândul la explozia de bucurie și speranță de atunci!
Îmi amintesc cu drag vizita la Chișinău, capitala Republicii Moldova, în anul 2018, în timpul mandatului de primar general al Capitalei. În cei patru ani, am avut întâlniri cu primarul Chișinăului de la acea vreme, am donat autobuze sistemului de transport, 20.000 de cărți bibliotecilor și am perfecționat cadre medicale moldovene în spitalele din București – conchide Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „imăria municipiu CHIS CHIS 0 ww.ch w.chis Pemd md md www.chisinau.md ww.chisinau.md vw. ww.chisinau.md”

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii