Gabriela Firea: Tratamente stomatologice gratuite pentru copiii cu tulburări din spectrul autist

Gabriela Firea: Tratamente stomatologice gratuite pentru copiii cu tulburări din spectrul autist

Copiii cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite, a anunțat senatoarea PSD Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. Senatul a aprobat un proiect menit să completeze legea privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist.

„În România există aproape 14.000 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, cei mai mulți fiind băieți”, a spus Gabriela Firea. „Proiectul pe care l-am inițiat alături de colegii mei senatori și deputați a fost adoptat în Senatul României și a primit 79 de voturi din partea senatorilor. Senatul a fost prima cameră sesizată și acum urmează ca și colegii deputați să se exprime pe acest proiect. Am certitudinea că nimeni nu se va opune”, a adăugat senatoarea PSD.

„Un copil cu autism necesită terapii și tratamente extrem de costisitoare pentru părinți. Orice ajutor din partea statului este binevenit, iar tratamentele stomatologice trebuie să fie gratuite și pentru acești copii. Prin acest proiect, pe care l-am inițiat alături de colegii mei din Senat și Camera Deputaților, completăm Legea nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist.

Nu este „o pomană” sau o „cheltuială inutilă”, cum vor spune unii, ci un proiect extrem de util pentru familiile care au copii cu această dizabilitate și care reușesc cu greu să primească astfel de servicii medicale. În plus, acest sprijin ajută la prevenirea apariției unor boli care le-ar putea afecta și mai mult sănătatea.

Am susținut mereu că acești copii și adulți trebuie ajutați. În mandatul de primar general al Capitalei, am propus și consilierii generali PSD au votat un ajutor de 1.000 de lei pentru fiecare copil cu handicap și de 500 de lei pentru fiecare adult cu dizabilități. Mă bucur că zeci de mii de familii primesc astfel un sprijin extrem de important și au putut achita tratamente și terapii necesare sănătății. De asemenea, am inițiat și aplicat proiectul care prevedea gratuitate pentru aparatele mobile și fixe necesare copiilor, precum și tratamente gratuite în cabinetele stomatologice de pe lângă școli, licee și facultăți, dotate și echipate ultra-modern” a mai spus Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii