Gorghiu vrea urgent lămuriri în cazul judecătoarei de la Mangalia, care a întrebat dacă tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai e în sală

Gorghiu vrea urgent lămuriri în cazul judecătoarei de la Mangalia, care a întrebat dacă tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai e în sală

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că se aşteaptă la lămuriri, „cât se poate de repede”, din partea CSM şi a Inspecţiei judiciare, cu privire la ancheta deschisă în cazul judecătoarei de la Mangalia, care ar fi întrebat în cadrul şedinţei de judecată dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai e în sală.

Afirrmațiile au fost făcute, luni, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru 2023.

“ (…) Efectiv am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai e în sală. Şi mă bucur că CSM s-a sesizat, că Inspecţia judiciară s-a sesizat şi vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speţă „, a spus Alina Gorghiu.

În aceeași intervenție, ministrul justiției a vorbit despre importanţa păstrării reputaţiei magistraţilor, subliniind că o reputaţie afectată înseamnă „un prejudiciu pentru justiţie”.

„Am avea un 2024 mult mai sănătos, dacă nu am mai asista pasiv la concursul de invective sau atacuri la persoană la procurori, în general, şi la procurorii DNA, în special, indiferent că-l cheamă Voineag sau altfel, pe procurorul respectiv. E legitim să vă apăraţi sau să vă fie apărată reputaţia mai apăsat, mai prompt, mai eficient, mai repede, indiferent de unde vine atacul. Pentru că, stimaţi colegi procurori, o reputaţie afectată înseamnă prejudiciu pentru justiţie, prejudiciu pentru instituţia din care faceţi parte”, a susținut Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a transmis, totodată, că îşi doreşte ca în acest an să existe o şi mai bună colaborare loială, atât în interiorul sistemului judiciar, dar şi între sistemul judiciar şi Guvern, sistemul de justiţie şi societate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii