Grupare de români care furau biciclete, arestată în Franța

Grupare de români care furau biciclete, arestată în Franța

Aproximativ douăzeci de persoane, care furau biciclete, au fost arestate în Franța și România. Aceștia sunt bănuiți că ar fi furat biciclete în valoare de 543.332 de euro.

O bandă originară din România a fost desființată de brigada de cercetare din Toulouse-Saint-Michel, în Haute-Garonne, și de biroul central pentru lupta împotriva delincvenței itinerante (OCLDI), potrivit Le Figaro.

Gruparea a sustras biciclete în valoare de 543.332 de euro prin diverse spargeri comise în sudul Franței, în special în Ardèche, Ariège, Aude, Bouches-du -Rhône, Haute-Garonne, Gers, Hérault, Pyrénées- Orientali, Tarn si Var. A vizat în special bicicletele care erau ușor de transportat și puteau fi revândute cu mii de euro.

Banda, originară din România, a reperat locațiile faptelor lor în orele premergătoare acestora. În general, acestea sunt afaceri cu biciclete. Hoții se urcă apoi la volanul unui vehicul utilitar, pe care îl fură. După spargere ei transportă în cele din urmă marfa furată în aceleași vehicule, înainte de a le incendia sau de a se asigura că șterg orice urmă.

În cadrul anchetei au fost identificați primii patru suspecți, dintre care trei erau deja încarcerați pentru alte infracțiuni. Unul dintre ei, părând a fi presupusul lider al bandei, a fost reținut după ce a fost predat de autoritățile germane. El a făcut obiectul unui mandat european de arestare.

În cadrul unei cercetări judecătorești deschise în aprilie 2023, o primă operațiune a fost efectuată în octombrie anul trecut de către jandarmerie. Liderul grupării a fost arestat la domiciliul său, iar doi suspecți au fost luați din locurile lor de detenție pentru a fi audiați în custodia poliției. În timpul percheziției, autoritățile au ridicat 7.500 de euro și două motociclete de teren (ATV-uri). Cei trei suspecți, născuți în august 1986, iulie 1988 și august 1990, au fost inculpați și puși în arest preventiv pe 20 octombrie.

Totodată, se află un al doilea grup care opera în mod similar, de data aceasta la Marsilia. Este format din trei cetățeni români, născuți între 1985 și 1988, inclusiv un cuplu. Au trimis bicicletele și obiectele furate din Franța în România, cu un camion. Autoritățile franceze le-au cerut apoi omologilor români să identifice alte persoane care iau parte la trafic.

Aceste identificări au declanșat o a doua operațiune, simultan în Franța și România, pe 22 mai. O persoană a fost arestată la Marsilia, apoi inculpată și eliberată sub supraveghere judiciară pe 24 mai. În România, zece persoane sunt arestate. „Șapte dintre aceștia au făcut obiectul unor mandate europene de arestare (…) și ar trebui predați în curând Franței”, spune procuratura.

În total în România au fost ridicate două apartamente și o casă, precum și 40.000 de euro, unsprezece biciclete de lux și un număr mare de bijuterii. Douăzeci și patru de biciclete de lux și „numeroase piese de schimb în valoare de zeci de mii de euro” au fost recuperate în Marsilia.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
28 °
25.1 °
40 %
1.5kmh
0 %
sâm
27 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii