În Comisia specială pentru Legile Justiției: Reprezentanții Minorităților au introdus un amendament referitor la numirea procurorilor de rang înalt

În Comisia specială pentru Legile Justiției: Reprezentanții Minorităților au introdus un amendament referitor la numirea procurorilor de rang înalt

Reprezentanții Minorităților au introdus astăzi, în Comisia specială pentru Legile Justiției, un amendament referitor la numirea procurorilor de rang înalt, care prevede că un judecător poate să ajungă procuror general.

Un parlamentar al minorităților, Ibraim Iusein, președintele comisiei pentru drepturile omului, a propus ca procurorul general al României să fie ales dintre magistrații cu vechime de 15 ani, fie procurori, fie judecători. Amendamentul a fost adoptat de coaliție. Deși a fost depus în termen, acest amendament nu a fost transmis pe mail membrilor comisiei, la fel ca celelalte amendamente și a fost discutat în ultimele minute de dezbatere din comisia specială, informează USR, într-un comunicat.

USR susține că amendamentul nu respectă principiul separării carierelor judecătorilor și procurorilor. „Atribuțiile și rolul judecătorului sunt diferite de cele ale procurorului, de aceea este total nefiresc ca un judecător să ocupe cea mai importantă funcție de procuror”. Deputatul USR Stelian Ion susține că “această jonglerie arată că președintele Klaus Iohannis are numele unui judecător candidat în plic și că întreaga procedură e o mascaradă”.

Legile Justiției sunt discutate în Comisia specială, după ce au fost votate în Camera Deputaților. Apoi urmează votul în Senat, forul decizional, potrivit stiri.tvr.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii