În România: Pentru prima dată în istorie, femeile au ajuns să câștige mai bine decât bărbații

În România: Pentru prima dată în istorie, femeile au ajuns să câștige mai bine decât bărbații

Egalitatea de șanse prinde rădăcini și în România, și tot mai multe femei ajung în funcții de conducere sau conduc business-uri de succes în domenii controlate de bărbați.

 În România, în peste 11% dintre companiile de business sunt deținute majoritar de femei, iar 17% dintre companii au management feminin.

Potrivit unui studiu recent, femeile se descurcă foarte bine și în domeniul finanțelor, unde mai bine de jumătate dintre angajați sunt femei. Și aproape 40% din membri Consiliilor de Administrație ale primelor cinci bănci românești sunt femei, potrivit tvrinfo.ro.

Femeile se pricep și la tehnologie. Peste 25% dintre specialiștii IT&C sunt femei și suntem pe locul 2, după bulgari la acest capitol.

Femeile nu se dau înlături nici de la muncile câmpului. Procentul celor care lucrează în Agricultură este mult peste media europeană, adică aproape un sfert dintre muncitori sunt femei. Iar când vine vorba de salarii, Ministerul Muncii a anunțat zilele trecute că pentru prima dată în istorie, femeile au ajuns să câștige mai bine decât bărbații în România.

Salariul mediu brut încasat de femei a depășit media salarială a bărbaților cu 200 de lei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii