În România: Sălile de păcănele, interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

În România: Sălile de păcănele, interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

Proiectul de lege privind jocurile de noroc a fost adoptat în Camera Deputaților cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Jocurile de noroc vor fi interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, potrivit unui proiect de lege care a primit raport favorabil în comisiile de specialitate.

Măsura, inițiată de PSD, completează ordonanța de urgență privind organizarea jocurilor de noroc, document care mai prevede, între altele, instituirea unui registru public cu privire la operatorii licențiați din domeniu, dar și taxe mai mari pentru organizatorii acestui tip de activitate.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, social-democratul Alfred Simonis spunea că adoptarea proiectului este un prim pas spre limitarea accesului la jocurile de noroc.

Alfred Simonis: Este un prim pas din multe altele care trebuie să urmeze. Va trebui să reglementăm legea depusă de colegi de la PNL care operează cu privire la publicitatea în această industrie și, după ce vom da această lovitură și după ce vom vedea cum industria reacționează, vom putea face și legea prin care vom scoate complet în afara orașelor și a celor mari aceste săli de jocuri de noroc.

Opoziția consideră că demersul susținut acum de PSD și PNL este unul electoral și critică faptul că inițiativele USR și AUR pe această temă nu au fost acceptate spre dezbatere.

Ionuț Moșteanu, deputat USR: Este admirabilă ipocrizia PSD care de un an de zile ține blocate niște proiecte la sertar. În fiecare săptămână cer proiectele antipăcănele în comitetul liderilor și PSD și PNL resping acest lucru. Va trece un proiect, va aștepta să vadă cum reacționează industria păcănelelor și după aia va decide dacă mergem mai departe. Asta înseamnă să te aibă la mână patronii păcănelelor și să nu-ți pese de români!

Proiectul de lege privind interzicerea așa-ziselor păcănele în localitățile mici a fost votat de Senat în septembrie anul trecut și abia acum a ajuns la votul final în Camera Deputaților.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii