Încă un domeniu pus la pământ de pandemie în România

Încă un domeniu pus la pământ de pandemie în România

Apar pe zi ce trece din ce în ce mai multe scrisori deschise pe birourile președintelui, guvernului și Parlamentului din România, referitore la cei aflați într-o situație limită,  din industria de târguri și expoziții. O situație incertă, la care autoritățile nu au încă  un răspuns definitoriu. 

Într-un cuvânt pe baza acestor scrisori, firmele care activează în domeniu au activitatea suspendată total, începând cu mijlocul lunii martie. Așadar, dacă în alte domenii de genul HoReCa s-au îndeplinit, total sau parțial activitățile de bază ale companiilor, în acest domeniu activitatea a fost complet interzisă.

Prin urmare, cifra de afaceri a ajuns acum la zero, fără prea multe speranțe de modificare în perioada ce va urma.

Oamenii sunt aproape disperați de această situație și cer zi de zi ca statul român să ia în considerare orice soluție care poate contribui la supraviețuirea firmelor din acest domeniu și la menținerea forței de muncă specializată şi calificată până la ieşirea din această criză epidemiologică.

SCRISOARE DESCHISĂ

Adresată Preşedintelui, Guvernului şi Parlamentului României

Industria de expoziţii şi târguri profesionale, conferințe şi congrese contribuie la dezvoltarea economiei locale prin crearea de oportunităţi de afaceri pentru firmele românești, fiind un catalizator al dezvoltării relaţiilor de afaceri şi al implementării de inovaţii şi tehnologii noi în economia românească, cu rolul de a-i creşte productivitatea şi competitivitatea pe plan internaţional. (…)

Expoziţiile şi târgurile profesionale sunt instrumente foarte eficiente și deosebit de rapide pentru propagarea noutăţilor tehnologice, pentru prezentarea produselor de vârf din diverse domenii. Expoziţiile şi conferinţele specializate sunt indispensabile pentru companiile și IMM-urile româneşti, care reprezintă coloana vertebrală a economiei şi trebuie tratate cu mare importanţă de către guvern şi instituţiile de stat.

De asemenea, expoziţiile, conferinţele şi târgurile profesionale oferă un impuls puternic pentru întreaga economie locală: constructori de standuri, furnizori de echipamente audio-video, agenții de publicitate, hoteluri, restaurante, comerț cu amănuntul și multe altele(…).”

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii