Incident în fața Ambasadei Israelului din București. Un bărbat a aruncat cu un cocktail Molotov în clădire

Incident în fața Ambasadei Israelului din București. Un bărbat a aruncat cu un cocktail Molotov în clădire

A fost alertă maximă la ambasada Israelului din București. Un bărbat, cel mai probabil sirian, a încercat să intre în clădire și a aruncat cu un cocktail Molotov, după care a amenințat că se sinucide.

Atacatorul a fost prins de forțele de securitate. Procurorii au preluat cazul și fac cercetări pentru distrugere.

În jurul orei 12.00, un bărbat de 34 de ani, a mers la sediul ambasadei Israelului din București. Ar fi pretins că este cetățean israelian și ar fi vrut să intre în clădire. Când agenții de securitate nu i-au permis, a scos o sticlă cu un conținut inflamabil, a aruncat-o spre intrare și a amenințat că se sinucide.potrivit tvrinfo.ro.

Oficialii ambasadei au anunțat că atacatorul ar avea aparent origine siriană. Și vorbesc despre o acțiune teroristă. Dar au precizat că nu s-au înregistrat victime și nici pagube.

Reuven Azar, ambasadorul Israelului la Bucureşti: Terorismul nu are graniţe. Astăzi un extremist violent cu un cocktail molotov a fost prins lângă ambasada noastră, ambasada Israelului la Bucureşti, mulţumită acţiunii rapide ale forţelor de securitate şi a Poliţiei Române. Nici noi şi nici România nu ne vom preda în faţa terorismului.

Bărbatul a fost reținut de polițiști. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorilor le-a fost greu să se înțeleagă cu el. Ba mai mult, ar fi o persoana cu anumite tulburări psihice, susțin sursele citate.

Motivul pentru care s-a revoltat ar fi refuzul acordării unei vize de Israel și ca urmare a acestui refuz ar fi recurs la gestul extrem.

Atacatorul nu a strigat revendicări când a fost abordat de luptătorii antitero. De aceea, experții cred că gestul său poate fi interpretat din două perspective.

Cezar Cristea, fost ofițer SIASAr putea fi și un gest programat, în cadrul unei structuri teroriste. Dar la fel de bine mai putem lua în considerare și un individ autoradicalizat (…) care vine din cultura particulară Orientului Mijlociu. A încercat. A hotărât el când să acționeze, deși folclorul nostru spune că avem o relație bună cu partea aceea a lumi. În realitate suntem declarați ca țară țintă.

Procurorii au început urmărirea penală în rem pentru distrugere. Ambasada Israelului a transmis un comunicat în care arată că ”în cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenții de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins și l-a aruncat spre ușa de intrare în holul clădirii. Forțele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat și l-au dus la secția de poliție. Nu s-au înregistrat victime în incident și nu au fost provocate pagube.
Ambasada Israelului dorește să mulțumească forțelor de securitate locale și Poliției Române pentru răspunsul rapid și eficient”
, se arată în comunicat.

Anterior, biroul de presă al DGPMB a transmis, într-un comunicat, că un bărbat, cetățean străin, de 34 de ani, a încercat să-şi dea foc cu o sticlă incendiară, luni, în faţa Ambasadei Israelului.

La faţa locului au intervenit imediat de agenţii antitero, care l-au imobilizat pe bărbat, acesta fiind apoi condus la Secţia 14 de Poliţie.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 14 Poliţie au fost sesizaţi, de către Serviciul Român de Informaţii, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetăţean străin”, informează Biroul de presă al DGPMB.

Anterior sosirii poliţiştilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii, care asigurau securitatea instituţiei, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiş de pe uşă, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.1 ° C
31.1 °
28.9 °
33 %
1.5kmh
0 %
lun
31 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii