Inedit: Scrisoarea lăsată de Draga Olteanu Matei

Inedit: Scrisoarea lăsată de Draga Olteanu Matei

Mult iubita actriță Draga Olteanu Matei a încetat din viață pe 18 noiembrie. După doar două săptămâni, a fost găsită o scrisoare lăsată chiar de ea, înainte de a muri. Actriţa a ajuns la Iaşi în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ. Câteva zile mai târziu, ea a fost înmormântată cu onoruri militare în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamţ.

Scrisoarea lăsată de Draga Olteanu Matei:

Când n-oi mai fi…

Când n-oi mai fi vă rog să vă amintiți de mine cu drag și cu bucuria pe care o aveam când interpretam fiecare rol, fie că era pe scena teatrului, fie că era în filme.

Am trăit mare parte din viața mea pe scenă, indiferent c-a fost scena teatrului sau scena filmelor în care am jucat. Nu vreau să mă plângeți. Eu vă iubesc și prețuiesc prea mult. Mă bucur că m-ați primit în sufletele voastre și mă bucur să aflu că am reușit să vă ofer bucurie.

Mă măgulește fiecare scrisoare pe care o primesc, n-am fost niciodată interesată de premii oferite de organizații, ci am considerat că cel mai important premiu pe care-l pot primi au fost reacțiile voastre când terminam de jucat o piesă de teatru. Marea marea iubire.

Rămâneți fericiți, rămâneți sănătoși și vă mulțumesc pentru fiecare moment în care m-ați urmărit.

A voastră, Draga Olteanu Matei„.

Din cei 87 de ani pe care i-a trăit, 55 au fost pe scenă. Peste şase decenii închinate teatrului, filmului şi televiziunii. A cunoscut consacrarea cu roluri în piese din dramaturgia autohtonă:

  •  „Coana Chirița” după Alecsandri,
  • „Gaițele” de Kiritescu,
  • „Hagi Tudose”.

În televiziune a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin. Cuplul Veta – Nea Mărin a ajuns şi pe marele ecran, în filmul lui Sergiu Nicolaescu, „Nea Mărin miliardar”, unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii