Klaus Iohannis a vizitat astăzi cel mai mare centru de vaccinare din București

Klaus Iohannis a vizitat astăzi cel mai mare centru de vaccinare din București

Președintele a ajuns în jurul prânzului la Romexpo, unde a fost așteptat de Ministrul Sănătății- Vlad Voiculescu, șefa DSP București- Oana Nicolescu, Prefectul Capitalei – Traian Berbeceanu, Directorul Campaniei de vaccinare- Valeriu Gheorghiță, dar și de Primarul sectorului 1- Clotilde Armand. Șeful statului a vizitat centrele de vaccinare amenajate in Pavilionul 2, a vorbit cu parte din echipa medicală pentru a se asigura că totul va funcționa fără probleme, iar la final s-a declarat mulțumit de ce a văzut.

„Am vizitat cel mai mare centru de vaccinare din România care este amenajat aici la Romexpo, o realizare notabilă, îi felicit pe cei care s-au implicat pentru a realiza acest centru, primăria de sector, prefectura, DSP-ul, si toți ceilalți care au înteles că este nevoie aici în București de un centru mare de vaccinare. Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze, este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine, și săptămânile și lunile următoare cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare , aici la acest centru vor putea să fie vaccinate până la 3 poate chiar 4000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe efectiv cum foarte multe centre din toată țara încep în aceste zile să funcționeze, vor crește gradual capacitatea așa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin…noi avem cu toții speranță ca până în vară să avem suficient de multe persoane vaccinate pentru a termina cu aceasta pandemie.” A declarat Klaus Iohannis.

Cu această ocazie, Klaus Iohanis a ținut să mai făcut câteva precizări astfel încât a atras din nou atenția populației că vaccinarea nu va rezolva problema pandemiei până nu vor fi foarte mulți oameni vaccinați, așa că șeful statului a recomandat din nou respectarea tuturor măsurilor de protecție.

„Ne dorim cu toții să ne întoarcem cat se poate de repede la o viață normală…..60-70 la sută din populație trebuie să fie vaccinată…în această vară să ne întoarcem la o viață normală. A mai adăugat șeful statului.”

Autoritățile locale au dat asigurări că în cursul zilei de azi, centrul de la Romexpo va primi toate autorizațiile de funcționare.

De mâine cei care vor să se vaccineze, pot veni în pavilionul 2, unde li se va lua temperatura, vor trece prin punctul de dezinfectare, apoi vor merge la registratură pentru a completa chestionarul de traiaj, pentru ca mai apoi să aștepte în sală unde vor fi preluați de o asistentă și duși în camera de vaccinare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii