Klaus Iohannis l-a primit joi pe comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton. Cei doi au discutat subiecte de pe agenda curentă a Uniunii Europene, precum procesul de vaccinare împotriva COVID-19, consolidarea Pieței Interne a Uniunii și securitatea cibernetică, potrivit unui comunicat al Președinției.

Șeful statului a exprimat aprecieri față de sprijinul Comisiei Europene în gestionarea crizei sanitare și a menționat că pandemia de COVID-19 încă implică multe provocări, pledând pentru continuarea coordonării acțiunilor statelor membre și menținerea unității la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, Klaus Iohannis a evidențiat importanța continuării accelerate a campaniei de vaccinare, vaccinul fiind instrumentul principal de luptă împotriva infectării cu SARS-CoV-2, și a subliniat că este extrem de importantă întărirea procedurilor de management al persoanelor depistate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, în vederea gestionării următoarelor valuri.

În cadrul discuțiilor, Klaus Iohannis „a reiterat angajamentul puternic al României” de a participa la consolidarea integrării proiectului european. În acest sens, președintele României a pledat pentru menținerea unității și solidarității statelor membre.

La rândul său, comisarul european Thierry Breton a apreciat implicarea președintelui Iohannis în eforturile comune de consolidare a proiectului european.

„De asemenea, Thierry Breton a menționat că vor continua eforturile la nivelul Comisiei Europene în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19 și a pledat pentru utilizarea în mod corespunzător de către statele membre a instrumentelor și a mecanismelor create în cadrul Uniunii.

Comisarul Thierry Breton a evidențiat că la nivelul UE se depun eforturi considerabile în ceea ce privește prevenirea și contracararea dezinformării, inclusiv în mediul on-line, precizând că partajarea informațiilor și schimbul de bune practici între statele membre constituie aspecte esențiale în acest sens”, se mai arată în comunicat.

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
burniță de intensitate joasă
4.4 ° C
4.5 °
3.9 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
6 °
joi
8 °
vin
12 °
sâm
12 °

Opinii