Legea pensiilor intră pe 20 noiembrie la vot în plenul Camerei Deputaților

Legea pensiilor intră pe 20 noiembrie la vot în plenul Camerei Deputaților

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis miercuri ca noua Lege a pensiilor să intre în dezbaterea Comisiei pentru muncă şi protecţie socială luni, 20 noiembrie. Camera Deputaților este camera decizională, urmând ca Legea să meargă spre promulgare la președintele Klaus Iohannis, dacă nu este atacată la CCR.

După ce Legea Pensiilor a stârnit discuții aprinse în Comisiile reunite din Senat între senatorul Daniel Zamfir (PSD) și senatorii USR Anca Dragu și Irinel Durău, a venit rândul dezbaterilor din Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, programate pentru data de 20 noiembrie. (detalii AICI)

Termenul de depunere a amendamentelor este 17 noiembrie, iar termenul de depunere a raportului este 20 noiembrie, ceea ce înseamnă că Legea sistemului public de pensii va intra, în aceeași zi, la vot în plenul Camerei Deputaților.

Dacă va trece de ultima Cameră sesizată – lucru foarte probabil datorită majorității PSD-PNL din Parlament, actul normativ poate fi atacat la CCR în termen de 3 zile. În caz de neatacare, Legea va avea termen 20 de zile pentru promulgare de către președintele Klaus Iohannis.

Reamintim că au existat discuții aprinse în Comisiile reunite de la Senat, acolo unde amendamentele USR au fost respinse în bloc. În schimb, unele amendamente ale PSD-PNL au fost incluse în textul noii legi. La final, Irinel Durău (USR) l-a acuzat pe președintele Comisiei, Rotaru Ion (PSD), de „dictatură parlamentară”.

Un alt măr al discordiei, de data această în interiorul coaliției, a fost legat de sursa de finanțare a noii Legi. Astfel, atât Florin Roman cât și Lucian Romașcanu au precizat că finanțarea va fi asigurată în urma estimărilor calculate ca urmare a măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, dar și a măsurilor de combatere a evaziunii fiscale. (detalii AICI)

Decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaților poate fi consultată – AICI.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii