fbpx

Leonard Bărăscu, președintele Sanitas: „Păcat de poporul ăsta că este așa de greu pus la încercare”

Leonard Bărăscu, președintele Sanitas, spune că „eroii au fost, deja ne apropiem de un an jumate,  acum nu mai suntem eroi, ne facem treaba în continuare”.

Președintele Sanitas a comentat la Metropola TV, în cadrul Jurnalului de știri de la ora 12, pe marginea faptului că angajații din sistemul de sănătate s-ar putea să nu își primească salariile.  

„Grav, nici nu mă așteptam la altceva, se pare că dacă nu suntem în stare politic, nu suntem în stare nici financiar să asigurăm. Eroii au fost, deja ne apropiem de un an jumate doi, acum nu mai suntem eroi, ne facem treaba în continuare. Sunt colegi, în jur de 70 de mii din cei 220 de mii de angajați în sistem care ar putea să nu primească banii, pentru că nu există sumele necesare. Durează lucrul ăsta de când sunt eu în sindicat, de aproape 30 de ani”.

Leonard Bărăscu a mai spus că o rectificare bugetară e foarte greu de făcut, pentru că nu avem nici Guvern, politicul este mai important, „poate acele măsuri juridice de care domnul ministru vorbea la nivelul ministerului de finanțe să găsească soluții în a preîntâmpina o explozie din aceasta, mai ales în aceste momente și cu covidul și valul patru în care colegii mei au ajuns la saturație și s-ar putea să renunțe cu totul la ideea de a mai oferi servicii pentru niște politicieni care nu merită. Păcat de poporul ăsta că este așa de greu pus la încercare și această bătaie de joc pe care o întâlnim în fiecare zi”.

El a mai subliniat că „se pare că până nu facem câteva momente de grevă, câteva ore, câteva zile nu se va putea rezolva această problemă, pentru că se pare că nu interesează pe nimeni dacă personalul medical se descurcă, dacă are bani de sărbători și de altfel știți foarte bine că sărbătorile nu sunt pentru toți, sunt pentru cei care ne dirijează”.

Nu în ultimul rând, președintele SANITAS a evidențiat că „sunt semnale ca mulți dintre colegii care au participat la vaccinare nu au primit banii. Cei din spitale, este simplu, cei care țin de spitale primesc odata cu banii de salariu, dar cei din exterior și care funcționează în centre da, se pare că aproape peste 15% nu și-au primit nici acum banii”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
58 %
4.9kmh
0 %
mie
15 °
joi
20 °
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii