Lideri locali ai PNL Suceava au încasat sume mari de bani din deconturile pentru cazarea refugiaților ucraineni

Lideri locali ai PNL Suceava au încasat sume mari de bani din deconturile pentru cazarea refugiaților ucraineni

În urma unui control au apărut mai multe nereguli în ceea ce privește decontările pentru cheltuielile avute cu refugiații ucraineni, în Rădăuți.

Au fost identificate cazuri în care refugiați care nu aveau dreptul să fie cazați deoarece au dublă cetățenie figurau drept cazați aici. Mai mult de atât, erau decontate sume de bani pentru aceștia.

Totodată, există și suspiciuni de semnături false, dar și suspiciuni că refugiații figurau doar pe hârtie, nu și faptic, după cum notează Antena 3 CNN.

Pe lista celor care cazau refugiați apar și mai multe persoane care fac parte din Partidul Național Liberal. Asupra acestora au fost aduse suspiciuni, motiv pentru care li s-a cerut demisa.

Membrii suspectați au și înaintat demisiile, fapt ce care ridică din nou alte semne de întrebare, potrivit sursei menționate, la care vor trebui să răspundă procurorii. A fost deschisă o anchetă penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Până acum, aproape un milion de euro s-au încasat doar la Rădăuți și se pare că schema reprezintă o rețetă care este multiplicată la nivel național, din cauza lacunelor legislative privind aceste decontări.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
1 ° C
2.1 °
-0.1 °
89 %
4.6kmh
100 %
lun
4 °
mar
8 °
mie
7 °
joi
10 °
vin
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii