Lunga toamnă fierbinte. Maxime de până la 37 de grade Celsius, la sfârșit de septembrie

Lunga toamnă fierbinte. Maxime de până la 37 de grade Celsius, la sfârșit de septembrie

Valul de aer tropical care a acoperit mai multe zone din Europa ajunge și în România, unde, în zilele următoare vor fi tempraturi apropiate de pragul caniculei. Cel mai cald va fi sâmbătă, când în Oltenia și Muntenia se vor atinge 36 de grade, urmând ca duminică să se mai răcorească puțin, înregistrându-se temperaturi de 34…35 de grade doar izolat, în Lunca Dunării.  

În paralel, un val de aer rece din nordul și centru Europei avansează de asemenea spre țara noastră. Meteorologii au emis deja cod roșu de ploi abundente în Elveția și cod portocaliu în Italia, Germania și Bosnia.

Chiar și așa, maximele înregisttate în această perioadă sunt cu 10 grade peste normalul acestui interval. Destul de cald va fi și pe parcursul nopților, urmând ca minimele, să se încadreze, în general, între 12 și 16…17 grade în sud, chiar 20 în zona litorală.

Pentru acest weekend, timpul va fi foarte frumos și va fi încă vreme bună pentru mers la mare, la plajă. Inclusiv apa mării are o temperatură plăcută, în jurul la 22 de grade.

Săptămâna următoare, chiar dacă mai scad puțin temperaturile, vor continua să se mențină peste normal, posibil să încheiem luna septembrie ca fiind cea de-a doua cea mai caldă lună septembrie de când facem măsurători.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
1 ° C
1.7 °
-0.1 °
93 %
1.5kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
4 °
lun
6 °
mar
8 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii