MAE confirmă cetăţenia română a fetelor decedate în inundaţiile din Italia

MAE confirmă cetăţenia română a fetelor decedate în inundaţiile din Italia

Autoritățile italiene îl caută în continuare pe tânărul român luat de ape împreună cu alte două fete, în Italia. 

Tânărul român luat de ape în Italia nu a fost găsit nici până acum. Deși continuă să plouă, autoritățile nu au renunțat la operațiunea de căutare. Era împreună cu două românce, când o viitură i-a măturat pur și simplu de pe un pod din Udine. Pompierii i-au văzut în mijlocul puhoaielor, dar nu au reuşit să ajungă la ei înainte de a fi luaţi de ape. Trupurile fetelor au fost găsite și Ministerul de Externe de la București a confirmat cetățenia lor.

„Nu renunțăm, vrem să îl ducem acasă, la familie, pe tânărul român”. Este mesajul transmis de primarul localității Premariacco, unde căutările băiatului de 25 de ani, luat de apele râului Natisone, continuă. Intervențiile efectuate cu drone, scafandri, elicoptere şi câini sunt îngreunate de ploaia care a revenit și a tulburat râul, potrivit tvrinfo.ro.
Sergio Benedetti, vicecomandant Vigili del Fucoco, Udine: Pe tânăr îl căutăm încă și suntem încrezători, dar toate intervențiile de acest fel sunt dificile. Apoi este nevoie și de puțîn noroc pentru a reuși să identifici corpul într-o zonă atât de accidentată.Durerea familiilor au simțit-o și voluntarii Protecției Civile, care au găsit trupul primei fete.Patrizia Cormoș avea 20 de ani și era studentă în anul II la Academia de Arte din Udine. Ea a fost cea care a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Prietena ei, Bianca, avea 23 de ani, absolvise facultatea în România şi venise la părinții ei, stabiliți de mai mulți ani în Italia. Tragedia a impresionat întreaga Italie, iar pe podul din apropierea zonei în care tinerii au fost luați de ape, oamenii au venit să lase flori şi lumânări.

Deși în următoarele ore ploile vor continua să cadă, iar nivelul apei va creşte cu 50 de cm, pompierii nu renunță la căutările tânărului de 25 de ani, chiar dacă au fost cazuri în care trupurile celor luați de râul Natisone au fost găsite și după câțiva ani.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
26.4 ° C
27.2 °
25 °
57 %
1kmh
0 %
joi
38 °
vin
33 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii