MAE: Demararea unei noi sesiuni de implementare a procedurii de numire a consulilor generali ai României

MAE: Demararea unei noi sesiuni de implementare a procedurii de numire a consulilor generali ai României

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Secretariatul General al Guvernului (SGG) anunță demararea unei noi sesiuni de implementare a procedurii de numire a consulilor generali ai României.

Conform art. 9 alin. (3) din Legea nr. 62/2019 privind activitatea consulară, consulii generali, șefi ai oficiilor consulare de carieră cu rang de consulat general, sunt numiți prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului afacerilor externe.

Potrivit procedurii, sunt eligibili în vederea nominalizării pe funcțiile de consul general, șefi ai oficiilor consulare de carieră cu rang de consulat general: membri ai Corpului Diplomatic și Consular al României, precum și persoane care nu fac parte din Corpul Diplomatic și Consular al României, propuse de către Secretariatul General al Guvernului.

Pentru membrii Corpului Diplomatic și Consular al României, criteriile generale de eligibilitate sunt: deținerea cel puțin a gradului diplomatic de „consilier diplomatic” sau gradul consular de „consul general”, precum și să aibă o vechime de specialitate în MAE de cel puțin 10 ani.

Membrii Corpului Diplomatic și Consular al României își pot exprima interesul pentru ocuparea unui post de consul general conform procedurii stabilite la nivelul MAE.

Pentru persoanele propuse de către Secretariatul General al Guvernului, în vederea nominalizării pe funcțiile de consul general, șefi ai oficiilor consulare de carieră cu rang de consulat general, care nu fac parte din Corpul Diplomatic și Consular al României, criteriile de eligibilitate sunt: să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 17 alin. (1) lit. a)-f) și h) din Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic și Consular al României, cu modificările și completările ulterioare; să aibă experiență managerială relevantă și  să aibă o vechime de cel puțin 10 ani, inclusiv cumulat, în administrația publică sau într-o funcție de demnitate publică. Dosarele de candidatură vor fi înaintate la Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii