MAI propune modificarea legislației privind monitorizarea cu brățări electronice

MAI propune modificarea legislației privind monitorizarea cu brățări electronice

MAI propune modificarea legislației pentru a permite monitorizarea cu brățări electronice a persoanelor aflate sub control judiciar și în arest la domiciliu.

MAI precizează într-un comunicat că măsura ar avea drept obiectiv creșterea gradului de siguranță publică și eficientizarea modului de supraveghere a executării măsurilor dispuse de organele judiciare.

Ministerul de Interne propune devansarea datei de extindere la nivel național a proiectului de monitorizare electronică pentru ordinele de protecție și ordinele de protecție provizorii de la ianuarie 2025 la 1 octombrie 2024.

În plus, va fi devansată aplicarea sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu, de la 1 ianuarie 2026 la 1 octombrie 2024. Sistemul informatic de monitorizare electronică acoperă, în acest moment, situațiile de violență domestică în care a fost dispusă emiterea unui ordin de protecție sau a unui ordin de protecție provizoriu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii