Manfred Weber (PPE): Clujul este Silicon Valley-ul Europei

Manfred Weber (PPE): Clujul este Silicon Valley-ul Europei

România este o poveste economică de succes, iar oraşul Cluj este, într-un fel, Silicon Valley-ul Europei, a declarat miercuri, la Bucureşti, preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber.

În timp ce preşedintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor (CoR), Olgierd Geblewicz, a spus că, în viitorul său mandat, PPE va pune satele, oraşele şi regiunile în centrul Europei. Toţi cei care votează pentru populiştii din România la alegerile europene trebuie să fie conştienţi că aceştia vor ajunge într-un grup al prietenilor preşedintelui rus Vladimir Putin care este împotriva solidarităţii la nivel european, a atras atenția Manfred Weber.

Cei doi au participat la o conferinţă de presă comună alături de eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan şi primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, după o întâlnire comună a Grupului PPE din Parlamentul European şi a Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor, înaintea începerii Congresului PPE de miercuri şi joi de la Bucureşti, potrivit tvrinfo.ro.„Avem cel mai mare grup din Parlamentul European şi din Comitetul Regiunilor. Suntem puternici la nivel local şi la nivel european. Şi facem asta ca o echipă, prin eforturi comune„, a spus Weber.

În România, văd o poveste de succes. Când conduci prin Bucureşti, se vede evoluţia pozitivă din ultimii ani şi din ultimele decenii, în special sub conducerea PNL (…) România este o ţară de succes din punct de vedere economic. Veniturile cresc, viaţa de zi cu zi e tot mai bună„, a mai spus Weber.

El a salutat prezenţa la reuniune şi la conferinţă a lui Emil Boc, primarul unui oraş, Cluj, care „este, într-un fel, Silicon Valley-ul Europei„.

Ne aşteaptă chestiuni serioase. Războiul, menţinerea păcii, un element cheie pentru noi, în Europa, de aceea suntem aproape de cetăţenii noştri din Republica Moldova şi Ucraina„, a afirmat politicianul german.

Vrem să menţinem societăţile noastre europene unite. Avem nevoie de prosperitate, trebuie să construim punţi între oraşe şi zonele rurale„, iar asta este ceea ce face PPE, a subliniat Weber.

În cadrul răspunsului la o întrebare despre cum pot fi reduse disparităţile dintre regiunile sărace şi cele bogate, Weber a spus că „în cele din urmă, totul depinde de banii pe care îi putem investi pentru a crea condiţii mai bune pentru cetăţenii noştri„.

El a spus că, la nivel european, PPE luptă pentru solidaritatea europeană. „Vrem să păstrăm Europa împreună, vrem să ne ajutăm unii pe alţii, în special după criza Corona (pandemia de coronavirus – n.r.), să investim 750 de miliarde de euro, sunt mulţi bani, din care cred că partea României este de 30 de miliarde de euro. Să investeşti aceşti bani nu a fost un exerciţiu uşor la nivel european”, a afirmat liderul PPE.

Treizeci de miliarde de euro în solidaritate suplimentară din partea restului Europei pentru România. Şi nu pot decât să fiu foarte clar. Toţi populiştii, toţi extremiştii din Europa refuză această idee de solidaritate„, a subliniat Weber.

El a ţinut să le transmită un mesaj foarte clar votanţilor din România, în perspectiva alegerilor europene din luna iunie.

Deci toată lumea trebuie să fie conştientă de asta, când vorbim acum înaintea alegerilor europene, toţi cei care votează acum pentru populişti în România – aceşti membri ai Parlamentului vor ajunge într-un grup al prietenilor lui Putin şi care este împotriva solidarităţii la nivel european. Deci nu putem decât să cerem oamenilor să ia votul în serios şi să voteze pentru cei care apără cu adevărat interesele României şi ale solidarităţii în Uniunea Europeană de astăzi„, a mai spus Manfred Weber.

La rândul său, polonezul Olgierd Geblewicz, preşedintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor, a spus că „PPE este unic pentru că este singurul partid european care îi tratează serios pe liderii locali şi regionali„.

În Europa există 300 de regiuni şi aproape 90.000 de municipalităţi. În marea majoritate dintre ele suntem la putere. De aceea, suntem cel mai puternic grup din Comitetul European al Regiunilor, putem fi valoare adăugată pentru partid în perspectiva alegerilor. Vom participa la campanie, vom sprijini candidaţii pentru Parlamentul European şi viitorul preşedinte (al Comisiei Europene – n.r.)”, a spus el.

„În viitorul mandat, vrem să punem satele, oraşe şi regiunile în inima Europei. 70% din legislaţia europeană este implementată la nivel local, în oraşe şi în regiuni”, a adăugat Geblewicz.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.9 ° C
17.2 °
14.9 °
72 %
3.6kmh
75 %
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii