MApN are o nouă campanie de recrutare

MApN are o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale a lansat de luni o nouă campanie de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, care va dura până la finalul lunii iunie.

Sunt disponibile aproape 5.000 de locuri în unitățile militare din toată țara.

La centrul militar se va completa o cerere de înscriere și se vor prezenta, în original și copie, actul de identitate, certificatul de cazier judiciar eliberat cu maximum șase luni înainte de data depunerii, actele de studii și permisul de conducere valabil, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care se optează presupune conducerea tehnicii specifice.

În cazul celor care dețin calitatea de rezervist se va prezenta și livretul militar.

După perioada de înscrieri, se vor parcurge evaluarea psihologică, probele sportive și examinarea medicală în unitățile militare de pe raza căreia domiciliază candidatul.

Ulterior, se va semna un angajament, iar candidații fără pregătire militară vor parcurge un program de instruire cu durata între șapte și 11 săptămâni.

Calitatea de rezervist voluntar se dobândește după semnarea unui contract cu Ministerul Apărării Naționale pentru o perioadă de patru ani, cu obligația ca anual să existe o perioadă de pregătire de 15 zile la unitățile militare unde s-a semnat contractul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii