Mara Roman este şefa interimară a Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Mara Roman este şefa interimară a Reprezentanţei Comisiei Europene în România

Mara Roman este, începând de sâmbătă, 16 martie, şefa interimară a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, unde lucrează din 2020, a transmis, luni, instituţia europeană de la Bucureşti.

Roman a preluat funcţia după ce Ramona Chiriac a anunţat că va candida la alegerile europarlamentare şi a solicitat „suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale cu caracter imperios”.

Mara Roman a fost şefa adjunctă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România din februarie 2022, conducând departamentul politic al instituţiei.

Funcţionar european din 2010, ea are o experienţă semnificativă în afaceri interinstituţionale şi comunicare politică, ocupând funcţii de coordonator al relaţiilor cu Parlamentul European şi Consiliul UE în Direcţiile Generale pentru Energie şi Transport între 2010 şi 2017.

Din 2017 până în 2020 a fost şefă de echipă pentru coordonarea politicii energetice în cadrul Direcţiei Generale Energie a Comisiei Europene. Mara Roman şi-a început cariera în domeniul relaţiilor internaţionale, făcând parte din serviciul diplomatic român în perioada 2006-2009.

Licenţiată în Ştiinţe Politice şi Studii Europene, deţine o dublă diplomă de la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Institutul de Ştiinţe Politice al Westfalische Wilhelms-Universitat Munster.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii