Marcel Ciolacu: „România în acest moment este la cea mai mare răscruce după cel de-al Doilea Război Mondial” (VIDEO)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat vineri dimineață că formațiunea sa nu va vota un guvern minoritar opinând că în acest moment sunt șanse mari să se ajungă la alegeri anticipate.

„România în acest moment este la cea mai mare răscruce după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă nu înţelegem nici măcar acum cu ce avem de-a face şi care sunt aşteptările românilor de la noi, înseamnă că facem politică degeaba. Mai mult decât a făcut până acum PSD nu putem face. Am avut o deschidere totală să discutăm şi cele 10 măsuri, şi programul de guvernare pe o perioadă scurtă, am avut deschiderea să venim şi cu un guvern de tehnocraţi ca pe urmă să ne întoarcem la popor, la alegeri anticipate. Nu ştiu ce au hotărât liberalii şi nici nu mă interesează în mod deosebit, în schimb PSD rămâne consecvent şi consideră că soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare şi noi nu putem susţine aşa ceva. Când ai de-a face cu patru crize, economică, sanitară, socială, politică, nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că nu a fost luată o decizie finală în forurile de conducere ale PSD cu privire la susţinerea sau nu a unui Guvern minoritar, dar va recomanda colegilor săi să nu voteze un astfel de Cabinet.

Întrebat dacă soluţia de ieşire din criză ar fi intrarea PSD la guvernare, Ciolacu a spus: „Era şi acest lucru o soluţie, nu am exclus nicio soluţie în afară de aceasta, cu guvern minoritar”.

Ciolacu a spus că o altă soluţie ar fi organizarea de alegeri anticipate în primăvară.

„Întoarcerea la popor nu este nicio ruşine şi nicio catastrofă. (…) În acest moment sunt şanse mari să se ajungă la anticipate. (…) Când nu se mai poate rezolva o criză se merge la anticipate, te întorci la popor şi se dă votul”, a afirmat liderul PSD.

Declarațiile lui Ciolacu au venit după ce liberalii și Klaus Iohannis au decis joi seară să meargă în Parlament cu un Guvern minoritar PNL -UDMR, condus de Nicolae Ciucă.

VIDEO

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
7 ° C
7.1 °
7 °
87 %
0kmh
0 %
lun
11 °
mar
6 °
mie
9 °
joi
10 °
vin
9 °

Opinii