Marcel Ciolacu: „Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară”

După ce a fost prezent la un eveniment la care a participat și premierul interimar, liderul PNL-ului, respectiv la „Topul Național al firmelor private din România”, Marcel Ciolacu a făcut referire la recentele discuții cu liberalii.

Când s-a vrut să se afle câte șanse dă unui guvern alături de PNL, Ciolacu a dat următorul răspuns: ”Eu cred că este cea mai bună soluţie în acest moment”.

„Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară, pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu îşi permite în acest moment o astfel de abordare, iar cei de la IMM-uri şi antreprenorii români mi-au confirmat şi astăzi această teamă a mea că România nu mai poate să continue într-o criză politică”, a completat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, în contextul acestor prime negocieri cu liberalii, purtate joi la Parlament, liderul PSD a dat un semnal de netrecut cu vederea. „Cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate să fie primul-ministru al României, ceea ce e un lucru foarte important”, a susținut Ciolacu, vineri, 5 noiembrie, întrebat dacă PSD-ul ar accepta varianta unui premier de la PNL.

Totodată, Marcel Ciolacu a menționat că a fost vorba despre o primă întâlnire cu PNL-ul și că social-democrații vor continua să discute „și poate vom ajunge la prioritățile românilor și vom continua în direcția corectă”.

Până să facă Marcel Ciolacu aceste declarații, liderul PNL, Florin Cîțu, făcuse la rândul său referire la recentul dialog cu social-democrații, la care au fost prezenți liberalii din echipa de negociere. Cîțu a reiterat că a fost o discuție „bună”, lucru pe care îl spusese încă de seara trecută, la ieșirea de la întrevederea cu pesediștii.

„A fost o discuție bună și este o discuție care pentru noi… acum nu putem peste noapte să spunem că totul este roz între PNL și PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un guvern, ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România. (…) Decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a susținut Cîțu. Luni ar urma să se ia o hotărâre la nivelul conducerii formațiunii liberale.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
burniță de intensitate joasă
4.4 ° C
4.5 °
3.9 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
6 °
joi
8 °
vin
12 °
sâm
12 °

Opinii