Marcel Ciolacu: „Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie”

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, după runda de negocieri cu PNL, că experţii analizează impactul bugetar pentru două-trei pachete integrate privind pensiile, alocaţiile şi salariile şi că rezultatele vor fi prezentate săptămâna viitoare.

El a arătat, într-o declaraţie acordată presei la finalul discuţiilor cu reprezentanţii PNL, că simulările vizează un pachet integrat şi că sunt luate în calcul mai multe majorări de la 1 ianuarie.

„Avem două-trei simulări şi aşteptăm impactul să fie calculat de Ministerul de Finanţe. Toate sunt de creştere. (…) Cred că săptămâna viitoare vom fi în măsură să prezentăm întregul capitol pe Muncă. (…) Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie. (…) Sunt două-trei variante şi în funcţie de impactul bugetar, fiindcă avem şi o construcţie a bugetului pe anul următor”, a spus Ciolacu.

El a subliniat că va exista o creştere a pensiilor.

„Categoric va fi o creştere. Ne menţinem creşterea pe care o avem în cele zece măsuri. (…) Vom veni după următoarea şedinţă, după ce avem toate calculele pe impactul bugetar şi vă vom prezenta acest lucru. Cresc, nu scad. Vom veni exact cu procedura, să o înţeleagă toată lumea”, a spus el.

Întrebat despre creşterea salariilor bugetarilor, liderul PSD a evitat să dea un răspuns, arătând că trebuie aşteptat ca rezultatele acestor simulări să fie prezentate. „Lăsaţi-ne să venim cu întregul pachet şi să îl prezentăm”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD își dorește în continuare introducerea unei „taxe pe lux”.

„Sunt active de lux în România, venituri excepționale, care ar trebui impozitate. Dacă ajungi să câștigi peste un milion de euro, e normal să existe o taxă de solidaritate. E o taxă modică, pe care și-o pot permite. Cred că la un moment dat va trebui să avem un sistem unic de impozitare, cum e în toată Europa. Luxul e lux, iar după cum știți și dvs, luxul și prostia de obicei se plătesc”, a mai spus președintele PSD.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
burniță de intensitate joasă
4.4 ° C
4.5 °
3.9 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
6 °
joi
8 °
vin
12 °
sâm
12 °

Opinii