Marcel Ciolacu: „Vreau un președinte care să respecte Constituția și care să-și înțeleagă rolul și rostul”

Marcel Ciolacu: „Vreau un președinte care să respecte Constituția și care să-și înțeleagă rolul și rostul”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a arătat convins că România va fi primită în spațiul Schengen în luna decembrie. Liderul PSD a făcut declarații în această seară pe postul B1 TV. 

Printre altele, liderul PSD a susținut că poate și politicienii sunt de vină și l-a invocat pe președintele Klaus Iohannis. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu

„Sper și eu sunt ferm convins că pe 8 decembrie o să aderăm și la Spațiul Schengen. Nu cred că-și permite, indiferent ce stat european, în acest moment să refuze acest drept României și nu neapărat statului român, ci românilor, mai ales după implicarea lor extraordinară.
Mintea mea refuză să creadă că vreun stat din Europa după ce ai îndeplinit toate condițiile, după ce a fost o implicare exemplară…”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

La remarca jurnalistului Robert Turcescu că îndeplinim criteriile de 11 ani și nu am fost primiți și atunci de ce am fi acceptați acum, liderul PSD a spus: „Poate suntem și noi de vină, noi politicienii. Poate noi toți suntem de vină. Nu avem aceeași vină, nu toți suntem de vină la fel, dar există o vină comună”.

„Poate această coaliței de stânga și de dreapota să aducă țara într-o direcție de normalitate și de respect instituțional, fiecare să-și vadă de atribuțiile pe care i le conferă Constituția.

Să nu credeți că o să uit vreodată – nu e vorba de iertare, că suntem creștini – implicarea președintelui României în campaniile electorale sau către un partid politic. Eu nu-mi mai doresc așa ceva, vreau un președinte care să respecte Constituția și care să-și înțeleagă rolul și rostul”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.8 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii