Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

Începând cu această sâmbătă, mașinile care sunt parcate pe trotuare sau pe spațiile verzi vor fi ridicate de către autorități. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și face referire la modificarea regulilor de gospodărie a localităților. 

În acest sens, în cazul în care o mașină va fi lăsată pe domeniul public, parcată neregulamentar, poliția locală poate să dispună de măsura tehnico-administrativă, pentru a o ridica. Cu toate acestea însă, dacă în vehicul nu se află persoane, ridicarea mașinii nu va mai avea loc sau dacă procesul a fost deja început, va fi întrerupt. Până acum, au fost ridicate 7 maşini, iar amenda pentru fiecare proprietar depășește suma de 800 de lei.

Lăsată pe o trecere de pietoni, chiar lângă o parcare cu plată, în centrul Capitalei, o maşină a fost printre primele ridicate. Astfel de maşini sunt în atenția poliţiştilor locali, mai ales cele  parcate pe trecerile pentru pietoni, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, în staţiile mijloacelor de transport în comun sau maşini care pur şi simplu nu au ce căuta în trafic.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii