Medicul Cătălin Cîrstoiu, prezentat oficial de liderii PSD-PNL. Premierul Marcel Ciolacu: „Nu sunt convins că noi l-am ales pe domnul doctor sau el pe noi”

Medicul Cătălin Cîrstoiu, prezentat oficial de liderii PSD-PNL. Premierul Marcel Ciolacu: „Nu sunt convins că noi l-am ales pe domnul doctor sau el pe noi”

Liderii PSD și PNL l-au anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun. Managerul Spitalului Universitar din Capitală și decanul Facultății de Medicină a fost prezentat chiar de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, lideri la organizațiile locale ale PSD și, respectiv, PNL. „Bucureștiul este un oraș bolnav”, a spus Cîrstoiu, care a mărturisit că el însuși este unul dintre supraviețuitorii acestei teribile boli.

Medicul-candidat la Primăria Capitalei a povestit la conferința de lansare a sa cum a ales să devină omul care își dorește să-i reprezinte pe bucureșteni pentru următorii 4 ani.

„În ultimii doi ani am discutat destul de mult pe proiectul numit spitalul universitar, care este o uzină care are cam toate aspectele administrative pe care le are o unitate administrativă teritorailă. Cinstit, este cam cât trei municipii mari ca valoare a investițiilor, a bugetului, a preocupărilor legate de bună-starea pacienților, dar și a personalului mediacal”, a spus Cătălin Cîrsoiu.

„Am ajuns încet încet să conducem discuția către necesitățile orașului pentru că spitalul nu este în afar orașului, ci este în inima lui și de acolo a fost pornirea unui proiect comun împreună cu doamna Gabriela Firea și domnul Burduja”, a mai precizat Cîrstoiu, potrivit stiripesurse.ro.

„Nu sunt convins că noi l-am ales pe domnul doctor sau el pe noi”, a completat Marcel Ciolacu.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a explicat de ce PSD – PNL au decis să îl aleagă pe Cătălin Cîrstoiu ca și candidat la Primăria Capitalei. „Nu a stat cu mâna întinsă la Primăria Capitalei, ci a făcut proiecte europene pentru dezvoltarea Spitalului Universitar, cel mai important spital, care produce generații noi de medici”.

„Eu m-am săturat să văd explicații de ce nu se poate. Când se apropie alegerile vin politicienii în fața românilor, să explice cum adversarii le-au tăiat aripile și ei nu au putut să facă. Sunt excepții, cum spunea și doamna Firea, primarii de sector și alții care nu au spus că nu au putut face, ci că puteau face mai mult. Vorbim de Capitala României. E nevoie de un manager care să fie un catalizator al oamenilor din toate domeniile. E nevoie de un primar care să caute și să primească vizite ale unor primari de orașe mari și lideri europeni”, a mai spus premierul.

„De când sunt premier, nu m-a căutat niciodată domnul primar al Capitalei. L-am întrebat și pe domnul Alfred Simonis, la Camera Deputaților. Dacă ne-ar fi căutat s-ar fi căutat soluții. Așa, ce poți să schimbi? Asta e ceea ce moștenim, domnule doctori, un București fără program și perspectivă.

Așa cum am spus mai devreme, doamna Firea ar fi început mai rapid, având experiență. Am văzut și entuziasmul tineresc al domnului Burduja. La fel cum am făcut acum doi ani de zile cu domnul Ciucă, am creat o stabilitate și o perspectivă și am luat de la 92% o guvernare pe un gentleman agreement pe care l-am respectat”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a punctat că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au fost de acord cu candidatura lui Cristian Cîrstoiu la PMB.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii