Memorandum ce prevede digitalizarea serviciului public privind înmatricularea mașinilor

Memorandum ce prevede digitalizarea serviciului public privind înmatricularea mașinilor

Guvernul a aprobat un memorandum ce prevede digitalizarea serviciului public privind înmatricularea mașinilor.

Cozile uriașe de la ghișee îi speriau cumplit pe șoferi, iar de cele mai multe ori, aceștia se prezentau la ghișee cu mult înainte ca acestea să fie deschise.

Prin urmare, până la finalul acestui an trebuie aduse propuneri de modificare a legislației care să facă procesul de înmatriculare unul simplu și care să asigure cadrul juridic necesar implementării proiectului de digitalizare a serviciului public privind înmatricularea vehiculelor.

Ulterior, în perioada ianuarie – mai 2023 va avea loc modificarea legislaţiei secundare aplicabile instituţiilor competente, în acord cu legislaţia primară, identificarea şi dezvoltarea soluţiilor tehnice care să permită realizarea schimbului de informaţii între instituţiile implicate şi dezvoltarea procedurilor şi instrumentelor instituţionale aplicabile.

„Calendarul prevede ca în luna iunie 2023 să demareze cea de-a doua fază a proiectului, care vizează interconectarea sistemelor informatice şi bazelor de date aparţinând unor instituţii terţe, necesare tranziţiei complete spre mediul online”, se arată în comunicat.

Înmatricularea trebuie făcută înainte ca mașina să fie pusă în circulație. Înmatricularea se va face pe baza datelor de identificare ale proprietarului, urmând ca acestuia să îi fie eliberat un certificat de înmatriculare, și a plăcuțelor de înmatriculare ale mașinii.

În același timp, se vor face transcrierile necesare în certificatul de înmatriculare și în cartea de identitate a vehiculului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
3.4 ° C
3.9 °
2.1 °
84 %
4.6kmh
0 %
joi
3 °
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
1 °
lun
1 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii