Meteo: Când ar putea fi din nou, în țară, temperaturi peste normalul perioadei

Meteo: Când ar putea fi din nou, în țară, temperaturi peste normalul perioadei

Episodul de vreme mai rece și cu precipitații se va încheia spre weekend, iar duminică nu ar fi exclus să avem din nou temperaturi cu mult peste normalul perioadei, a declarat directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu.

„Vom mai avea o vreme cu precipitații încă două zile, dar precipitații care sunt binevenite, mai ales pentru că afectează partea de est a teritoriului, Moldova, Dobrogea, Muntenia, mare parte a Transilvaniei. Reprezintă zone unde nu au mai fost precipitații importante de foarte mult timp. Pe de altă parte, vor mai fi și intensificări ale vântului, dar la viteze mai reduse decât au fost ieri și azi-noapte”, a spus Florinela Georgescu pe B1 TV.
„Apreciem că vremea cea mai severă a acestui episod va fi mâine noapte, pentru că odată cu scăderea temperaturilor este posibil ca precipitații sub formă de lapoviță, poate izolat chiar ninsoare, să își facă trecător apariția și în zone mai joase din Moldova, nordul și centrul Moldovei, partea de est a Transilvaniei. La munte, la peste 1.700 de metri îndeosebi, așteptăm să mai ningă astăzi și următoarele două zile. Este posibil ca pe creste ninsoarea să se mai asocieze cu vântul și să genereze fenomenul de viscol”, a adăugat directoarea executivă a ANM.

„Tot episodul cu vreme mai rece și cu precipitații se va încheia spre weekend, când temperaturile vor începe să crească și, conform unora dintre materiale, nu ar fi exclus ca duminică să avem din nou temperaturi cu mult peste normalul perioadei, temperaturi care să se apropie, în partea de sud a țării, de 17-19 grade”, a mai spus Florinela Georgescu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii