Mihai Tudose deschide lista coaliției la europarlamentare

Mihai Tudose deschide lista coaliției la europarlamentare

Mihai Tudose deschide lista coaliției la europarlamentare, iar în județele rămase în divergență, Timiș, Bacău și Brașov se va merge, până la urmă, pe liste comune. Sunt deciziile pe care le-au luat conducerile centrale ale PSD și PNL luni după-amiaza.

Liderii PNL și PSD au stabilit în ședința coaliției de luni ca în teritoriu, în Brașov, Timiș și Bacău să se meargă cu acel tandem, adică unul dintre partide să propună candidatul pentru primărie și celălalt să propună candidatul pentru șefia Consiliului Județean.

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit candidaturi comune la Sectoarele 1, 2 şi 5, precum şi în municipiile Braşov, Bacău şi, de asemenea, la nivelul Consiliului Judeţean Timiş şi la Primăria Timişoara, potrivit unor surse politice.

Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL de duminică seara.

Potrivit surselor politice, în urma şedinţei coaliţiei, care a durat mai bine de două ore şi jumătate, s-au stabilit candidaturi comune la municipiile Braşov (PNL) şi Bacău (PSD); candidaturi comune în Timiş: CJ la PSD şi Timişoara la PNL; candidaturi comune la sectoarele 1 (PNL) şi 2 şi 5 (PSD).

Totodată, potrivit aceloraşi surse, a rămas să fie analizată posibilitatea unor candidaturi comune la nivelul consiliilor judeţene Satu Mare şi Mureş şi al Primăriilor Satu Mare şi Târgu Mureş.

De asemenea, liderii coaliţiei au mai stabilit că primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare să fie ocupat de Mihai Tudose, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii