Ministerul Mediului: Autorităţile române monitorizează evoluţia efectelor produse de incendiile de pădure din apropierea zonei Cernobîl

Ministerul Mediului: Autorităţile române monitorizează evoluţia efectelor produse de incendiile de pădure din apropierea zonei Cernobîl

Autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl, a anunţat Ministerul Mediului printr-un comunicat oficial. Ca urmare a evaluărilor specialiştilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat, mai precizează instituţia.

Reacţia Ministerului Mediului vine în urma apariţiei unei materiale de presă privind incendiile din regiunea Cernobîl.

„Ca urmare a evaluarilor specialistilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat. Totodată,  Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivităţii de Mediu, care urmăreşte permanent indicatorii la nivel european a confirmat, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul intregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie  şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului monitorizează permanent evoluţiile şi vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.6 ° C
23.1 °
22.2 °
64 %
4kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii