Ministrul Apărării, Vasile Dîncu admite că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii ’70

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu admite că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii ’70

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii 1970, el susţinând că, în contextul războiului din Ucraina, România nu poate cumpăra echipament militar pentru că piaţa nu poate onora fără comenzi prealabile.

„În dotarea Armatei Române există TAB-uri din anii ’70 şi avioane MiG-21 vechi de 40 de ani care, deşi au fost modernizate, sunt, totuşi, la un alt standard”, a declarat ministrul Apărării, adăugând că „va trebui să facem o schimbare rapidă în zona aceasta a infrastructurii şi este o dificultate acum, pentru că acest război a accentuat, să spunem aşa, restrângerea pieţei, în momentul acesta nu poţi să cumperi de pe piaţă. Să spunem că avem noi bani şi zicem: plătim şi facem achiziţii. Nu ai de unde să-ţi cumperi de pe piaţă, pentru că trebuie să-ţi comanzi”.

El a spus că România produce autocamioane şi că există „proiecte interesante” în ceea ce priveşte industria militară.

„Avem resurse, este o problemă însă de organizare şi aici vreau să punem împreună resursele, pentru că noi avem o sumă foarte mare pe care le-o dăm celor din industria noastră de apărare şi principala noastră grijă este să crească industria noastră de apărare”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.3 ° C
24.9 °
22.8 °
68 %
2.6kmh
0 %
sâm
37 °
Dum
38 °
lun
36 °
mar
34 °
mie
30 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii