Învățământul online a fost prelungit până pe 8 februarie

Învățământul online a fost prelungit până pe 8 februarie

În acest moment învățământul online a fost prelungit până pe 8 februarie. Sorin Cîmpeanu a declarat în ședința de Guvern de miercuri că va exista o ordonanță prin care învățământul online va fi prelungit doar până pe 8 februarie, nu până la finalul anului școlar. De asemenea a declarat că semestrul al doilea va avea loc în sălile de clasă. 

Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizat e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei situații: <Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru și am spus <Nu>. Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o declarație media, afirmând clar că își dorește să redeschidă școlile.

Întrebat dacă ia în calcul excluderea la examenul național pentru clasa a opta, Ministrul Educației a răspuns că examenele se vor da ca și până acum.

Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18 ° C
19.9 °
14 °
54 %
5.1kmh
0 %
lun
19 °
mar
15 °
mie
16 °
joi
15 °
vin
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii