Ministrul Educației: Au fost discutate 10 acte normative care privesc sistemul de învățământ

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, joi, că în cadrul ședinței de Guvern au fost discutate 10 acte normative care privesc sistemul de învățământ. Unul dintre ele este un proiect de lege care ratifică un acord cu BIRD pentru construcția și reabilitarea mai multor școli.

„În această ședință de Guvern au fost discutate 10 acte normative care privesc sistemul de Educație.

Proiectul de lege a vizat ratificarea acordul de împrumut cu Banca Internațioanlă de Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de 100 de milioane de euro, pentru construcția în cea mai mare parte – 90% – dar și reabilitarea unui număr de cel puțin 55 de școli. A fost un proiect de lege inițiat în aprteneriat de Ministerul Finanțelor și cel al Educației.

O primă OUG a vizat acordarea unui suport alimentar pentru preșcolari și elevii dn 150 de unități de învățământ preuniversitare de stat, e vorba de continuarea programului-pilot ”Masă caldă în școli”. Valoarea e de 46,4 milioane lei.

Un alt proiect de OUG prezentat în primă lectură a reglementat școala în spital. Mai exact, în cadrul universităților de medicină și farmacie se înființează unități de învățământ preuniversitar cu titluatura ”Școala din spital”. Scopul e organizarea școlarizării antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor spitalizați, în număr de câteva sute în ficare an.

Până acum nu a fost posibilă organizarea școlii în spital din cauza piedicilor birocratice care reglementau dimensiunea minimă a formațiunilor de studiu”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, al finalul ședinței de Guvern.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
15.8 ° C
17.1 °
15 °
59 %
0.9kmh
20 %
mar
16 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
23 °
sâm
27 °

Opinii