Ministrul Educației: „Nu se pune problema eliminării examenului de Bacalaureat”

Ministrul Educației: „Nu se pune problema eliminării examenului de Bacalaureat”

Nu se pune problema eliminării examenului de bacalaureat, care e, de altfel, singura modalitate de certificare a competenţelor absolvenţilor pentru piaţa muncii, a declarat ministrul Educaţiei.

E prima reacţie a Ligiei Deca după ce reprezentanţii elevilor din Constanţa au stârnit o întreagă dezbatere cerând desfiinţarea examenului de bacalaureat şi s-au declarat dezamagiţi de subiectele de la simulare.

Examenul de Bacalaureat are o istorie în România, o tradiție, un anumit tip de abordare. Cred că reformele care vor fi aduse exemenului de bacalaureat îl vor face mai relevant atât pentru elevi cât și pentru întreaga societate. Aud ceea ce este în spatele declarației elevilor și anume că își doresc să înțeleagă mai bine care este utilitatea examenului și să fie, poate, mai adecvat pentru ceea ce își doresc ei să facă în continuare, iar aceste îngrijorări sunt unele legitime, însă cred că discuția nu trebuie să fie centrată pe a fi sau a nu fi examen de bacalaureat. Este clar că avem nevoie de o certificare de competențe, pentru că altfel nu putem să arătăm, inclusiv pieței muncii care sunt competențele pe care un absolvent le are, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii