Mirela Adomnicăi, deputat PSD: „Eșecul campaniei de vaccinare se datorează faptului că strategia de comunicare a fost făcută de clasa politică și nu de specialiști”

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi consideră că eșecul campaniei de vaccinare anti-Covid din România se datorează faptului că strategia de comunicare către populație a fost făcută de clasa politică și nu de specialiști.

Mirela Adomnicăi a spus într-o conferință de presă că această campanie de vaccinare a debutat la începutul acestui an într-un mod favorabil, România fiind la un moment dat pe primele locuri la imunizare la nivel european. „În primăvară erau categorii privilegiate pentru vaccinare, în primul rând cei care lucrau în sistemul de sănătate, vulnerabilii. La un moment dat în spațiul public au apărut nemulțumiri și eram cu toții revoltați că rudele unor cadre din Ministerul Apărării Naționale s-au vaccinat peste rând. Deci acuzele pe care le văd acum în spațiul public la adresa românilor că nu sunt informați, că nu sunt educați, că sunt analfabeți funcționali și din această cauză nu vor să se vaccineze aproape 70% dintre români, sunt nefondate. Am ajuns în situația aceasta cu aproape cea mai proastă rată de vaccinare în mai puțin de câteva luni de zile din cauza greșelilor pe care le-au făcut cei care trebuiau să gestioneze campania de vaccinare și pregătirea valului patru”, a precizat Mirela Adomnicăi.

Ea a adăugat că politicienii care au gestionat comunicarea pentru campania de vaccinare, în afară de bâlbâieli și de lipsă de consecvență în țintele care trebuiau stabilite, nu au făcut nimic. „Noi ne-am relaxat ca urmare a deciziilor luate de către cei care ne-au guvernat toată vara, astfel încât în mod predictibil am ajuns să fim o bombă epidemiologică pentru întreaga Europă”, a precizat deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicăi a spus că tocmai din acest motiv în România a venit o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății, care va sta aici timp de două luni de zile. Adomnicăi a adăugat că România a reușit în momentul de față să sperie toată Europa, dar în același timp țara noastră a ajuns în situația de a sta cu mâna întină la alte state din Uniunea Europeană pentru a primi medicamentele pe care guvernanții nu au fost în stare să le achiziționeze încă din primăvara acestui an, când toți specialiștii avertizau că urmează valul patru al pandemiei.

„Toată această perioadă a campaniei de vaccinare s-a concentrat doar pe această variantă, doar pe vaccinare gratuită. Am tot cerut în acest timp, noi, PSD, dublarea campaniei de vaccinare cu o campanie de testare, eventual gratuită, pentru că erau finanțări europene pe care le-am ratat și care ne-ar fi asigurat milioane de teste”, a mai spus Mirela Adomnicăi. Ea consideră că dacă românii ar fi avut acces la aceste teste gratuite în mod sigur s-ar fi limitat răspândirea noului coronavirus, potrivit Monitorul de Suceava.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
2.5 ° C
2.8 °
2 °
90 %
0.5kmh
90 %
Dum
4 °
lun
9 °
mar
8 °
mie
4 °
joi
7 °

Opinii