O româncă în vârstă de 81 de ani a excelat la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha

O româncă în vârstă de 81 de ani a excelat la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha

O româncă în vârstă de 81 de ani a excelat la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha. Octogenara și-a trecut în palmares patru medalii, toate de aur.

În plus, românca a doborât și trei recorduri naționale, potrivit Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca. Pregătită de Philgas Șoit, Judith a terminat prima și a doborât recordul național în probele de 50 și 200 de metri bas, respectiv 400 de metri mixt.

La Doha, românca a obținut medalia de aur și în proba de 100 de metri bras.

„Doamna dr. Maier Orosz Judith continuă astfel o tradiție începută în anii 1925 – 1928 de tatăl său, Gavrilă Orosz, campion la curse de distanță lungă pe Dunăre și membru de bază al echipei de polo ”U” Cluj-Napoca, întemeietorul Școlii Sportive Clujene, care a fost timp de patru ani președintele Clubului Sportiv Universitatea.

De asemenea sora sa, regretata dr. Flora-Orosz Ecaterina, a câștigat 30 de campionate naționale, a doborât 40 de recorduri ale României, la 13 ani a devenit maestru al sportulu,i mai apoi trecându-și în palmares 6 medalii de aur la Campionatele Mondiale Masters, trei medalii de aur la Campionatele Europene și înregistrând 25 de recorduri mondiale la categoria sa de vârstă”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Clubului Sportiv Universitatea Cluj, potrivit eurosport.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii