„Ocolul Pământului în 80 de zile” se filmează în România

„Ocolul Pământului în 80 de zile” se filmează în România

România este gazda filmărilor pentru celebrul roman al lui Jules Verne, „Ocolul Pământului în 80 de zile”. În ultimele zile centrul Ploieștiului s-a transformat în platou de filmare, însă echipele de filmare vor ajunge și în București. Serialul va fi lansat anul viitor. 

Camioane, rulote, recuzită de platou și multe altele au fost instalate deja în curtea Palatului Culturii din Ploiești. Producătorii s-au gândit că este locația ideală pentru scene în care, în filmul original, sunt ilustrate New York-ul și Parisul. De asemenea, în interior sunt gândite decorurile pentru sala de aşteptare şi tonetele de bilete ale Marii Gări Centrale din New York de la 1872.

Atât producătorii cât și actorii au fost mai mult decât încântați de deschiderea şi ospitalitatea localnicilor. „România este o alegere minunată datorită varietăţii arhitecturale, peisajelor. Echipa de filmare excepţională de aici a reprezentat un plus pentru noi”, au declarat producătorii. Rolul principal al exploratorului Phileas Fogg, care, în urma unui pariu revoltător, își asumă provocarea de a înconjura globul în 80 de zile, este jucat de David Tennant. Celebrul actor scoțian a mai jucat printre multe altele, într-un film ”Harry Potter”.

Rolul valetului Passepartout este interpretat de starul francez în devenire Ibrahim Koma. Fogg mai este însoțit în aventura sa de jurnalista aspirantă Abigail Fix, interpretată de Leonie Benesch. Actrița s-a remercat prin rolul ei în celebrul serial „The Crown”.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii