Parlamentarii au votat acordarea de tratamente stomatologice gratuite copiilor cu tulburări din spectrul autist

Parlamentarii au votat acordarea de tratamente stomatologice gratuite copiilor cu tulburări din spectrul autist

„Copiii cu tulburări din spectrul autist vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite! Proiectul a fost votat în timp record în Senat și Cameră, iar cei aproape 14.000 de copii diagnosticați cu o astfel de afecțiune și familiile lor primesc un sprijin din partea statului”. Este o „promisiune devenită realitate”, afirmă într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatoarea PSD Gabriela Firea.

„Proiectul pe care l-am inițiat alături de colegii mei senatori și deputați a fost votat cu majoritate de voturi în Camera Deputaților, după ce în urmă cu doar două săptămâni a fost adoptat în Senatul României.

Un copil cu autism necesită terapii și tratamente extrem de costisitoare pentru părinți. Orice ajutor din partea statului este binevenit, iar tratamentele stomatologice trebuie să fie gratuite și pentru acești copii. Prin acest proiect, pe care l-am inițiat alături de colegii mei din Senat și Camera Deputaților, completăm Legea nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist”, mai precizează Gabriela Firea.

„Nu este <<o pomană>> sau o <<cheltuială inutilă>>, cum vor spune unii, ci un proiect extrem de util pentru familiile care au copii cu această dizabilitate și care reușesc cu greu să primească astfel de servicii medicale. În plus, acest sprijin ajută la prevenirea apariției unor boli care le-ar putea afecta și mai mult sănătatea.

Am susținut mereu că acești copii și adulți trebuie ajutați. În mandatul de primar general al Capitalei, am propus și consilierii generali PSD au votat un ajutor de 1.000 de lei pentru fiecare copil cu handicap și de 500 de lei pentru fiecare adult cu dizabilități. Mă bucur că zeci de mii de familii primesc astfel un sprijin extrem de important și au putut achita tratamente și terapii necesare sănătății. De asemenea, am inițiat și aplicat proiectul care prevedea gratuitate pentru aparatele mobile și fixe necesare copiilor, precum și tratamente gratuite în cabinetele stomatologice de pe lângă școli, licee și facultăți, dotate și echipate ultra-modern”, a conchis Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii