Pașaportul de vaccinare din ce în ce mai popular și dorit în Europa

Pașaportul de vaccinare din ce în ce mai popular și dorit în Europa

Ne aflăm în cel de-al treilea val al pandemiei cu noul coronavirus. Cu toate acestea însă părerile sunt împărțite despre acestă situație, iar experții explică că vaccinul ar fi singura metodă de a lupta împotriva virusului ce a făcut deja milioane de victime. În aceeași idee vaccinul nu este obligatoriu însă se lucrează intens la metode de constrângere. Spre exemplu, crearea unui pașaport de vaccinare.

În Danemarca sunt făcuți deja primii pași pentru implementarea unui certificat digital de vaccinare, care ar asigura persoanei în caz să călătorească oriunde în lume, fără restricții. Dacă vorbim despre destinația preferată a românilor aflăm că și Grecia cochetează cu această idee.

România se pare că este ferită intr-o anumită măsură de această propunere. Președintele țării, Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu este o idee bună, că un astfel de document ar împărți lumea în două.

„Nu consider că e o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare, care este pur și simplu inacceptabil. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, însă el trebuie să fie folosit pentru motive medicale. Să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărțim populația Europei în două, cei care au fost deja vaccinați și cei care nu au fost încă vaccinați, nu mi se pare un lucru bun”, a declarat președintele României.

„Fiecare își stabilește lista galbenă, Dacă vor să place, este problema statului unde se duc. Această adeverință de vaccinare poartă rolul de pașaport de vaccinare până când, la nivelul UE se va stabili un format anume dedicat tuturor statelor uniunii. Dar va fi doar pentru statele uniunii”, explică Adriana Pistol, de la Institutul de Sănătate Publică

Grecia intenționează să propună săptămână viitoare și celorlalte state membre ale Uniunii introducerea unui certificat de vaccinare comun.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii