Peste 840 de mii de români s-au înscris în etapa a doua de vaccinare

Peste 840 de mii de români s-au înscris în etapa a doua de vaccinare

Peste 840 de mii de români s-au înscris la vaccinare, în decurs de aproape zece zile de la debutul celei de-a doua etape. Cei mai mulți dintre cei care au dorit să se imunizeze sunt bărtrâni, iar cea mai utliziată metodă de înscriere este platforma, urmată de cea prin intermediul medicilor de familie.

Responsabilii care se ocupă de campania de vaccianre au transmis că peste 840 de mii de români s-au programat în etapa a doua de imunizare împotriva coronavirusului. Cei mai mulți dintre ei sunt vârstnici.
Înscrierile pentru etapa a doua au început pe 15 ianuarie, iar în decurs de aproape zece zile, s-au înscirs pentru vaccinare peste 346 de mii de bătrâni, cu vârsta de peste 65 de ani, aproape 190 de mii de pacienți cu boli cronice și peste 300 de mii de angajați din domenii esențiale.

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat, în general, individual, pe platformă. Aproape 330 de mii de oameni au recurs la această modalitate. Prin intermediul medicilor s-au înscirs peste 150 de mii de persoane. Aproape 97 de mii de oameni au optat să se înscrie telefon, prin call center. Iar peste 260 de mii prin intermediul angajatorilor, adică persoanele care lucrează în domenii esențiale.

Etapa a doua de vaccinare este încă marcată de evenimente controversate. 30 de persoane din județul Timiș nu s-au putut vaccina duminică, deși erau programate pentru această zi. Motivul ? Dozele cu serul anti-COVID au fost atribuite altora.

S-a întâmplat la Spitalul Orășenesc din Deta, unde medicul epidemiolog a luat decizia să vaccineze, în ultimele trei zile, 30 de persoane care nu aveau programare, dar care au venit la spital.În ceea ce-i privește cei 30 de oameni rămași fără doze de vaccin, aceștia au fost sunați și reprogramați pentru zilele viitoare, iar autoritățile promit să facă rost de dozele necesare pentru ei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii