Platforma ce permite programarea persoanelor pentru vaccinarea anti COVID-19 este acum operațională

Platforma ce permite programarea persoanelor pentru vaccinarea anti COVID-19 este acum operațională

Guvernul României a elaborat o platformă ce permite oamenilor să se programeze pentru vaccinarea împotriva SARS COV-2. Astfel platforma a devenit operațională, anunțul a fost făcut de Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. 

Accesând https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ se pot planifica pentru programul de vaccinare persoanele din etapa I, adică cei ce activează în domeniile din sănătate. Urmează apoi celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală).

Această platformă vizează distribuţia dozelor de vaccinare şi evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populaţia generală din etapa a III-a.

CUM FINALIZĂM O PROGRAMARE ONLINE

  • Se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/
  • Următorul pas este crearea unui cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon.
  • În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză).
  • De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.
  • Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii