Premierul Florin Cîțu: ”Guvernarea continuă”

Premierul Florin Cîțu: ”Guvernarea continuă”

”Guvernarea continuă”, iar ”Coaliția funcționează” – sunt mesajele esențiale desprinse din declarațiile venite de la șeful Executivului, la finele ședinței de Guvern de joi, prima după revocarea lui Vlad Voiculescu de la vârful Ministerului Sănătății.

Florin Cîțu a anunțat ce le-a transmis miniștrilor, după șirul nemulțumirilor manifestate din rândul USR PLUS față de decizia care l-a vizat pe Voiculescu. ”În şedinţa de Guvern de astăzi (joi-n.n) le-am mulţumit colegilor mei, că au găsit tăria să treacă peste decizia pe care au luat-o ieri şi că au înţeles că este mult mai important să venim şi să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei şi le mulţumesc din nou. Au făcut un pas important în a debloca situaţia în care suntem astăzi”, a declarat Cîţu.

Premierul a fost întrebat în mai multe rânduri dacă ia în calcul o demisie, dat fiind mesajul venit din direcția USR PLUS, însă niciodată reporterii nu au primit un răspuns concret. ”Guvernarea continuă. Facem în continuare lucruri importante pentru români, (…) eu zic că avem de guvernat o situație dificilă și o campanie de vaccinare de succes, locul 4 în Uniunea Europeană! (…) Eu cred că toți membrii Guvernului susțin campania de vaccinare. (…) Mulțumesc!”, a punctat premierul Cîțu, într-un astfel de răspuns.

Nu în ultimul rând, referindu-se la interimatul pe care l-a preluat la Ministerul Sănătății, Cîțu a anunțat că a delegat ”majoritatea atribuțiilor către secretarul de stat Andrei Baciu”, care a fost prezent deja la ședința de Guvern.

Totodată, răspunzând unei întrebări, premierul a făcut o scurtă referire la discuțiile avute cu primul om în stat. ”Discut foarte des cu președintele Klaus Iohannis. Discuțiile între președintele Klaus Iohannis și mine sunt discuțiile noastre”, a spus Cîțu.

http://www.facebook.com/guv.ro/videos/549704033070361/

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii