Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială în Qatar, s-a întâlnit cu românii din Doha

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială în Qatar, s-a întâlnit cu românii din Doha

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizita oficială în Qatar, s-a întâlnit cu românii care locuiesc la Doha.

Sunteţi într-o ţară total diferită faţă de cea în care v-aţi născut şi este evident că eforturile dumneavoastră au fost cu atât mai mari să vă adaptaţi unei ţări atât de diferite de România. (..) Ştiţi foarte bine că România are cea mai lungă frontieră cu un stat aflat într-un conflict armat. Acum vorbim iarăşi de un conflict în zona Orientului şi parcă nu se mai termină aceste veşti. O să încerc şi eu şi întreaga echipă, colegii mei, o să încercăm să ne implicăm cât mai activ şi să ne asigurăm că sunteţi şi veţi fi bine în continuare în Qatar, o ţară sigură, la fel ca şi România, România fiind membru NATO, Qatar fiind într-un parteneriat cu partenerul strategic pe care îl are România, SUA„, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul le-a transmis românilor din Qatar că în România este creștere economică, invocând stabilitatea politică.

Mi-aș dori foarte mult să găsim acele proiecte provocatoare pentru nivelul dumneavoastră de așteptare și în România. În acest moment sunt investiții de aproape 100 de miliarde. Suntem restanți în continuare în zona de sănătate, în zona de educație, dar am spus-o și în România și o spun și aici: este ultimul tren al României. Dacă România pierde acest tren și aceste fonduri europene de această dată, la fel ca și crizele suprapuse prin PNRR și reformele mai ales din PNRR, care vor duce automat și la aderarea României la OECD, și exercițiul financiar actual european, România nu mai are timp și nu mai poate să recupereze acest timp. Mi-aș dori să vă cunosc pe cât mai mulți dintre dumneavoastră în această seară, ați spus că trebuie să spun numai câteva cuvinte și să aflu cât mai multe dintre provocările dumneavoastră. Știu provocarea cu sistemul de pensii, încercăm să închidem memorandumul, și știu scutirea la contribuții sociale pe care o aveți aici și trebuie să găsim prin acest memorandum cu autoritățile din Qatar care sunt cele mai bune variante și cu Ministerul Muncii, astfel încât să depășim și acest moment”, a conchis premierul.

Ce spun românii 

„Pe moment e bine aici, avem copiii aici și se simt în siguranță. E o comunitate mica, știu ca daca au plecat copiii mei undeva nu are ce sa li se întâmple. Sunt aici de 20 de ani”, susține o româncă, potrivit Adevărul.

O alta spune că s-ar întoarce în România dacă ar avea aceleași condiții pentru copii.

„Suntem de 12 ani în Qatar. Soțul meu a venit printr-o firma românească, după care ne-am schimbat joburile și lucram pentru firme de aici. E un mediu foarte sigur pentru copii, școala e una foarte buna, ei s-au obișnuit în Qatar. Da, m-aș întoarce în România in condițiile în care as avea aceeași școală pentru copiii mei în Romania, aceeași siguranță. Aici, copiii mei pot merge la orice ora pe stradă singuri, mașinile le poți lasă deschise ca nu fura nimeni. E o stare de liniște”, a afirmat aceasta.

Premierul Marcel Ciolacu efectuează în perioada 16-17 aprilie o vizită în Qatar, care va viza dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro, potrivit Executivului.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii