Premierul Marcel Ciolacu: „Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra României şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face”

Premierul Marcel Ciolacu: „Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra României şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, despre mesajele RO-Alert prin care populația unor localități tulcene a fost avertizată în cursul nopții de vineri că există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian.

El a precizat că România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar: “Statul are obligaţia de a informa. Câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place şi, pe mine, repet, şi la două dimineaţa, şi la trei şi jumătate, cum e normal, am fost anunţat de ceea ce se întâmplă, dar nu a fost un atac asupra României. E un respect pe care statul trebuie să-l arate populaţiei, chiar dacă deranjează, trebuie să fie informat. Aşa este peste tot în lume. Eu nu mint, România n-a fost niciodată mai sigură, din punct de vedere militar, cum este acum. Şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi de a explica exact contextul şi adevărul”, a transmis Marcel Ciolacu.

El a adăugat că România nu este în pericol de a intra în război.

“Ştim cu toţii ce înseamnă Ro-Alert, ştim cu toţii, deja nu este prima avertizare, dar cred că este corectă. Eu, ca cetăţean, mai ales după Revoluţie, vreau să fiu informat şi să ştiu adevărul. Dar România nu este într-un pericol de a intra în război. Nu avem pierderi de vieţi omeneşti, nu e un atac iminent asupra României, sub nicio formă”, a explicat premierul, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii