Premierul Marcel Ciolacu a revenit din Egipt, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora /Video și Foto

Premierul Marcel Ciolacu a revenit din Egipt, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora /Video și Foto

Update: Avionul cu cei 93 de refugiați români, care au scăpat din iadul războiului din Gaza, a aterizat miercuri seara la baza 90 Otopeni.

Premierul Marcel Ciolacu care a mers la Cairo pentru a-i prelua pe refugiați a stat, pe timpul zborului, de vorbă cu cei care au fugit din calea războiului.

Mai jos vedeți câteva imagini surprinse în timpul zborului.

Premierul Marcel Ciolacu revine din Egipt, miercuri seara, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza ca rezultat al demersurilor diplomatice guvernamentale, cu o cursă specială a companiei TAROM, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian, a informat Guvernul printr-un comunicat.

La bordul aeronavei se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza şi cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii.

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns azi în Egipt, în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membri de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii de luni spre marţi, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Premierul Marcel Ciolacu a postat marți seară pe o rețea socială fotografii alături de copiii cu cetățeni română scoși din Gaza împreună cu familiile lor. Fotografiile sunt făcute într-un aeroport, cel mai probabil în Egipt, înainte de plecarea spre România cu o cursă specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe.

”Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță!”, a scris Ciolacu.

El a mulțumit autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru ”contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români” și a spus că ”Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”.

Marcel Ciolacu evacuare romani gaza 2
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook
Marcel Ciolacu evacuare romani gaza
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii