Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții Google, în SUA

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții Google, în SUA

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții Google, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, și le-a spus că marile companii din domeniul tehnologiei informației care vor să-și extindă afacerile în Europa de Est vor găsi în România oportunități excelente.

„În plus, România oferă acum prilejul investițiilor majore în centre de date și servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administrației publice, reforma digitală și transferul în cloud a sistemelor IT de stat”, mai spune Guvernul în același comunicat.

Premierul spune că va încuraja firmele să aleagă soluții de tip cloud.

Pe lângă colaborarea pentru serviciile cloud, el a arătat că România este extrem de interesată de identificarea de proiecte în domeniul securității cibernetice și de dezvoltarea acestora, în contextul în care țara noastră dispune de una dintre cele mai avansate legislații în domeniul securității cibernetice din Europa.

„De asemenea, șeful Executivului a amintit că România beneficiază de statutul conferit de aderarea la UE și la NATO și, în viitorul apropiat, la OCDE, oferind astfel un mediu de afaceri previzibil, bazat pe reguli garantate de apartenența la aceste organizații. Totodată, investiția în țara noastră poate reprezenta un cap de pod pentru firmele interesate să acceseze piața europeană sau alte piețe regionale, ca Republica Moldova sau Ucraina”, mai spune Guvernul.

Româna susține energia verde, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Știu că politica Google este de a încuraja folosirea alimentării centrelor de date cu energie produsă din surse regenerabile și aici este o altă zonă unde ne întâlnim, pentru că și noi susținem utilizarea de energie curată, facem eforturi de decarbonizare și de a produce energie verde”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Premierul României efectuează o vizită de lucru în SUA, la Washington D.C. și New York, alături de o delegație  guvernamentală și a avut întrevederi cu înalți oficiali americani.

Până acum, Marcel Ciolacu s-a întâlnit și cu înalți americani, ca Lloyd Austin, secretarul american al apărării, Antony Blinken, secretarul de stat, Jennifer Granholm, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, dar și cu reprezentanți ai unor importante companii americane.

Vizita lui Marcel Ciolacu a continua cu întrevederi cu reprezentanții asociațiilor evreiești, precum și cu Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii