Premierul Marcel Ciolacu: „Vom cere sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a adopta noi măsuri de gestionare a populației de urși”

Premierul Marcel Ciolacu: „Vom cere sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a adopta noi măsuri de gestionare a populației de urși”

PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea și adoptarea unei inițiative legislative prin care sunt vizate noi măsuri de gestionare a populației de urși, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a fost întrebat de jurnaliști despre cazul tragic al tinerei care a murit pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi după ce a fost atacată de un urs, ulterior animalul fiind împușcat, în contextul în care era agresiv și nu părăsea zona unde se afla corpul victimei, conform Agerpres.

„Nu neapărat împușcați, să facă o selecție acolo unde este o zonă de pericol, unde sunt alarmați prin primari, prin pădurari, prin localnici. Am vorbit și cu domnul ministru al Mediului, am vorbit și cu cei mai implicați și mai știutori în domeniu. Este o aglomerație în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă și de asta coboară. Am vorbit și cu domnul Simonis, domnul președinte al Camerei, pentru că o astfel de măsură nu se poate decât prin Parlament. Și, după discuțiile cu ministrul Mediului, pornim o inițiativă și vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament”, a declarat Ciolacu.

Potrivit prim-ministrului, modificările legislative avute în vedere sunt curs de elaborare.

„În acest moment, la asta lucrăm. Este evident că viața omului primează, dar, repet, nu va fi dat liber la împușcat urșii pe teritoriul României, fiecare cum dorim și când dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut precizările la finalul evenimentului de deschidere a depozitului automatizat PepsiCo situat în localitatea Popești-Leordeni din județul Ilfov.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și braconaj cinegetic, după ce un urs a ucis o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi, animalul fiind apoi împușcat, în contextul în care era agresiv și nu părăsea zona unde se afla corpul victimei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii